JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
Computer Support Blog
Essensial Software for Web Based Support
HP Server and Desktop
HP ILO - Remote Tech-Support Software
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu Lenovo ThinkPad SL510 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-12-07 21:21:29

Voordat je een eerste virtuele machine maakt, is het handig het daarvoor benodigde installatie-iso-bestand naar de ESXi-server te kopiëren (zie het kader Iso-bestanden voor meer informatie). Klik op Configuration / Storage en daarna met de rechtermuisknop op datastore1. Kies Browse datastore. De opslag op de ESXi-server wordt nu geopend in een soort Verkenner-venster. De centrale storage op de ESXi-server is nog leeg. Klik op Create a new folder en maak een map aan met de naam ISOs. De map komt rechts in het Verkenner-venster te staan. Dubbelklik op de map. Maak een map met de naam van het besturingssysteem dat je wilt installeren. Dubbelklik dan weer op die map en klik daarna op Upload files to this folder / Upload file. Selecteer nu het iso-bestand en bevestig dat je het wilt uploaden naar de ESXi-server.


Upload images naar de datastore van besturingssystemen die je wilt virtualiseren.

Een iso-bestand is een kopie van een cd/dvd (of zelfs harde schijf) in één bestand. De ESXi-server kan deze bestanden lezen zonder dat je ze eerst ook echt op cd of dvd hoeft te branden. Van alle bekende Linux-distributies zijn de voor de installatie benodigde bestanden als één of meer iso's te downloaden. Dat geldt niet voor Windows en OS X. Heb je van een bepaalde versie van Windows of OS X een installatie-cd/dvd liggen, dan kun je daar zelf een iso-bestand van maken. Op internet zijn talloze programma's te vinden waarmee je van je (installatie-)cd/dvd een iso-bestand maakt.Voor Windows 10 kun je ook aan installatiemedia komen via de tool MediaCreationTool.exe. Die kun je hier downloaden, zoek de knop Hulpprogramma nu downloaden en klik erop.


Zijn de iso's geüpload, klik dan op Getting started / Create a new virtual machine. Doorloop de stappen van de wizard, meestal voldoet de standaardkeuze. Geef de virtuele machine de naam van het besturingssysteem en selecteer datastor1 als plek om deze te bewaren. Selecteer bij Guest Operating System het besturingssysteem dat je gaat installeren, ESXi kiest dan automatisch de juiste instellingen. Is alles klaar, klik dan op Finish.In de linkerkolom van vSphere Client staat nu de nieuwe virtuele machine. Klik erop met de rechtermuisknop en kies Edit settings. Klik op CD/DVD drive 1 en selecteer rechts eerst Datastore ISO file, en selecteer daarna via Browse het installatie-iso-bestand. Zet dan een vinkje bij Connect at power on. Bevestig met OK. Klik nu opnieuw met de rechtermuisknop op de virtuele machine en kies Open console. Klik op Power on, de groene driehoek bovenin de console. Even later zal de virtuele machine beginnen met de installatie van het besturingssysteem.Om iets in de virtuele machine te kunnen doen met toetsenbord of muis, klik je met de muis in het venster van de virtuele machine. Wil je weer terug naar de pc, dan wil dat niet. Daarvoor moet je eerst toetsenbord en muis weer loskoppelen van de virtuele machine. Dit doe je door gelijktijdig de Ctrl-toets en Alt-toets in te drukken op het toetsenbord.



Om de computer te bedienen moet je muis en toetsenbord telkens losmaken uit de virtuele machine: dit doe je met de Ctrl- en Alt-toetsen.

Om de prestaties en het gebruiksgemak van een virtuele machine te verbeteren, zijn er de VMware Tools. Deze installeer je in de virtuele machine. De tools zijn er voor zowel Windows als Linux. Start de virtuele machine en open de console. Klik dan op VM / Install/Upgrade VMware Tools. De installatie loopt dan verder vanzelf. Heel handig, met de VMware Tools geïnstalleerd is het niet meer nodig telkens toetsenbord en muis los te maken van de virtuele machine. Beweeg de muis naar buiten de virtuele machine en je kunt direct de pc weer gebruiken.Het gebruik van Windows of Linux als virtuele machine op ESXi is niet anders dan wanneer het op de pc zelf zou staan. Je kunt onderdelen toevoegen, applicaties installeren, je eigen achtergrondje erop zetten. Maar ook beveiliging blijft nodig, zoals de installatie van een antivirusprogramma, en het regelmatig updaten van het besturingssysteem en de geïnstalleerde programma's. Voor de virtuele machine maakt het niet uit dat hij virtueel is, hij weet het niet eens. Heb je eens een probleem met een virtuele machine, de bekende toetscombinatie Ctrl+Alt+Del geef je via het menu VM / Guest / Send Ctrl + Alt + Del. En een virtuele machine hard uitzetten gaat via de rode stopknop op het console: Shutdown Guest.


De installatie van een virtuele machine gaat daarna net zo als de installatie op een echte pc.

Behalve met vSphere Client kun je ook op andere manieren verbinding maken met één van de virtuele machines. Je kunt TeamViewer installeren in een virtuele machine of de standaard Remote Desktop (Extern Bureaublad) gebruiken. Voor beide zijn er apps voor iOS, Android en Windows Phone. Verder heeft VMware enkele ESXi-apps zoals de vSphere Client voor iOS en WatchList voor Android, maar beide kunnen wel een goede update gebruiken want erg uitgebreid zijn ze niet. Als alternatief download je het gratis vmwViewer of koop je voor een paar euro de app vmwPAD (beide gebruiken onder water VNC).Wil je de ESXi-server uitschakelen, dan kan dat vanuit de vSphere Client via een rechtsklik op de server in de linkerkolom van het programma. Bevestig via Ja dat de server niet in maintenance mode staat, geef een korte reden voor het uitschakelen en schakel de server uit via OK. Je kunt het ook doen rechtstreeks op de server. Druk op F12, bevestig dat je de root bent door op Enter te drukken en typ dan het wachtwoord. Druk dan op Enter en F2. Zorg er wel voor dat vooraf alle actieve virtuele machines of gepauzeerd zijn of uitgeschakeld.



In dit weekoverzicht lees je onder meer de beste beeldscherm instellingen voor Windows 10, privacy op het werk, hoe je foto's bewerkt en opslaat met Google Foto's, privacy op je gedeelde pc en hoe je ongemerkt een WhatsApp-bericht kunt lezen.
Vorige zomer bracht Google zijn nieuwe fotodienst uit: Google Foto's. Hiermee kun je al je foto's online in de cloud opslaan en oproepen vanaf je computer of smartphone. Het mooie is dat je gratis onbeperkte schijfruimte tot je beschikking hebt en simpel foto's kunt bewerken.Snel opstarten is een functie van Windows 10 die standaard is ingeschakeld. Het lijkt een beetje op de hybride slaapstand van Windows 8, maar zorgt ervoor dat Windows 10-computers sneller op kunnen starten nadat ze zijn uitgeschakeld. De computer wordt dus niet in de slaapstand gebracht, maar Windows slaat tijdens het afsluiten de staat waarin je computer zich op dat moment verkeert op in een slaapbestand dat gelezen en gebruikt wordt wanneer je de computer opnieuw opstart. Je kunt dan meteen verder werken, ook al had je je computer helemaal uitgezet. Lees ook: Zo voeg je extra e-mailaccounts toe in Windows 10 Mail.dat Snel opstarten een standaardfunctie is, hoef je normaal gesproken niets te doen om deze in te schakelen. Maar mocht de functie om wat voor reden dan ook niet ingeschakeld zijn, dan kun je deze handmatig aanzetten.


Ga naar het Configuratiescherm en kies Energiebeheer. Klik in het linker paneel op Het gedrag van de aan/uit-knoppen bepalen en selecteer Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Zet onder Instellingen voor afsluiten een vinkje bij Snel opstarten inschakelen (aanbevolen).De functie is gelinkt aan de slaapstand van je laptop of pc, dus als deze is uitgeschakeld kan het zijn dat je Snel opstarten niet kunt gebruiken of in de instellingen kunt vinden.Je kunt de slaapstand inschakelen via de Opdrachtprompt door met de rechtermuisknop op de Start knop te klikken en Opdrachtprompt (Administrator) te kiezen. Typ in het venster dat verschijnt het commando powercfg -h on en druk op Enter.In Windows 10 zijn er wat extra instellingen voor je beeldscherm die je even na kunt lopen. Zo kun je de grootte van iconen en Windows-elementen eenvoudig aanpassen aan je ogen. Ook is de weergave van tekst eenvoudig te optimaliseren.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia